ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ 

2011 

DVDRIP
Πλοκή

Ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλιτώσει από τις τράπεζες. Με τη βοήθεια του Μπάμπη του «Φου» βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας.
Μοναδικοί κάτοικοι δύο αδέρφια που δεν μιλιούνται και μια ανιψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η Δημοκρατία. Ο Τηλέμαχος τη συναντάει τυχαία και μαγεύεται. Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι «απαγορευμένες ουσίες» του Μπάμπη… οι θεοί βάζουν το χέρι τους κι η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της.
Φόρος τιμής του σπουδαίου ηθοποιού Νίκου Καλογερόπουλου στην Πύλο και τις ομορφιές της Μεσσηνίας είναι αυτή η παράξενη, σατιρική ταινία, που κάνει τα πάντα να μη μοιάζει με ταινία, αρνούμενη να υποταχτεί σε μια σαφή αφηγηματική λογική και να συμμαζέψει τα επιμέρους καλά στοιχεία της, από την αίσθηση της κωμωδίας που έχει μαζέψει στο μυαλό και την καρδιά του ο Καλογερόπουλος, μέχρι την παρουσία μεγάλων ηθοποιών, όπως ο Ηλίας Λογοθέτης, που όμως ήθελαν λάσο για να ενωθούν σε ένα ομοιογενές σύνολο. Μα, θα μπορούσε να προβάλει αντίρρηση ο Καλογερόπουλος, το πνεύμα της ταινίας Οι Ιππείς της Πύλου χαρακτηρίζεται από τον παραλογισμό.

Σκηνοθεσία:
Νίκος Καλογερόπουλος
Σενάριο:
Νίκος Καλογερόπουλος
Cast:
Νίκος Καλογερόπουλος (Τηλέμαχος Κοτρώνης),
Ιουλία Καλογρίδου (Δημοκρατία),
Ηλίας Λογοθέτης (Μύρων),
Γιώργος Κιμούλης (Βοϊκάλης),
Αντώνης Καφετζόπουλος (τσιγγάνος έμπορος),
Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (γιατρός),
Τάκης Σπυριδάκης (Μπάμπης),
Βάνα Μπάρμπα (Χάιδω),
Δημήτρης Καμπερίδης (Ευήμερος)Trailer


Advertisements